HLT

HLT – Funktionell benlängdskorrigering

Henrik Hellberg nådde år 2014, efter många års experimenterande med ortobionomi på fot och underben, fram till ett stort genombrott vad gäller fot-ortobionomi. Där igenom var HLT – Hellbergs ligament teori född.


Syftet med HLT är att med mjuka och smärtfria grepp på foten få bäckenet rakt.


Många människor har idag ett roterat bäcken som leder till att ryggraden inte får det stöd som den behöver. Eftersom denna rotation medför en benlängdsskillnad (ibland på flera centimeter) blir det en skevhet kroppen. Musklerna försöker att kompensera för detta, så att vårt huvud alltid är rakt även om den övriga kroppen är sned. Dessvärre blir följden muskelspänningar som påverkar hela kroppen.


H. Hellberg fann att anledningen till detta är två ligament, som sitter djupt inne i fotens bentak och håller fotens brovalv säkrat. När dessa ligament utsätts för påfrestningar trycks tärningsbenet, på fotens utsida, ur sitt läge.


Att spänningar uppstår i kroppen när tärningsbenet kommer ur läge är känt sedan tidigare, genom begreppet Lock- fot syndrom. Begreppet skapades av den norske tandläkaren Kjell Bjørner då han upptäckte sambandet mellan spänningar i käke (och senare övriga delar av koppen) och att tärningsbenet kommit ur sin position.


Det revolutionerande med H. Hellbergs fynd är inte bara att vi nu vet anledningen till att tärningsbenet hamnar ur sitt läge, utan fram för allt hur vi på ett smärtfritt sätt kan åtgärda detta och få ett varaktigt resultat. Nya påfrestningar av ligamenten kan dock få tärningsbenet att på nytt komma ur sin position.

En form av ortobionomi som utförs på foten och kallas även för funktionell benlängdskorrigering. Om benen är olika långa så får ryggraden inte rätt stöd. Musklerna försöker att kompensera för den skevhet i kroppen som en benlängdsskillnad medför, vilket ofta leder till muskelspänningar i stora delar av kroppen.


Boka tid: Klicka här >>

Effekterna av HLT

HLT har fler positiva effekter på kroppen än att bäckenet korrigeras och benlängdsskillnaden normaliseras, var av än är att blodtrycket ofta sjunker, eftersom övningarna är mycket avslappnande. Det är inte ovanligt att klienten därför har svårt att hålla sig vaken.


Andra positiva effekter som kan uppstå av HLT är:

  • Fot-, knä- och höftproblem läker ut.
  • Smärta, inflammationer och svullnader minskar.
  • Förbättring av alla tänkbara ryggproblem, liksom av skulder- och armproblem.
  • Positiv påverkan vid tinnitus, samt nack- och käkspänningar.
  • Förbättring av synproblem i form av olika brytningsfel, där ibland dold skelning.
  • Atlaskotan korrigeras av sig själv.

En form av ortobionomi

HLT är en form av ortobionomi vilken utförs på foten.


Ortobionomi använder sig av kroppens inneboende medvetenhet, då den själv vet åt vilket håll en muskel eller led vill röra sig för att slappna av. Genom att utnyttja dessa avslappningspositioner med en speciell teknik, får man hjärnan att ”släppa taget” om spänningen i det aktuella kroppsområdet. Denna kommunikation mellan hjärna och ledernas och musklernas ledsinnen (propioreceptorer) ger oftast ett varaktigt resultat.


Eftersom hjärnan ”släpper taget” om spänningen kan inflammationer med smärta och värk få en chans att läka ut.


Boka tid: Klicka här >>

Tidsbokning

Boka tid: Klicka här >>


Pris

Behandling 50 minuter

550 kr / 450 kr för pensionärer

(inkl. moms)


Behandling 75 minuter

700 kr / 600 kr för pensionärer

(inkl. moms)

Betalsätt

Kontokort

Swish

Presentkort


Friskvårdspeng

Behandlingarna

är giltiga

för friskvårdspeng.

Mail

info@bluelotusalternativhalsa.se


Telefon

0736174835


Besöksadress

Riddersviksvägen 145

165 72 Hässelby

Hässelby Villastad

Källa: Team Hellberg Zonterapi AB