Meridianterapi

Meridianterapi

Meridianterapi, eller Strykningsterapi som den också kallas, är en kombination av massage längs kroppens meridianer och en specialmassage mot benhinnorna, vilka utförs på fot och underben.


Terapin är en sorts livskraftsbehandling, eftersom den höjer livskraften, samtidigt som den har en mycket positiv påverkan på känslolivet.


Idag är livskraft något av en bristvara hos många människor och vi tror ofta att vi har obegränsade energiresurser. Livsenergin förbrukas bl.a. när vi stressar, hamnar i konflikter (både med andra och med vår inre vägledande känsla) eller gör saker som vi inte tycker är roliga. Självklart är detta något vi inte helt kan undvika och det är inte heller alltid önskvärt. Det viktiga är dock att vi finner en god balans mellan det som minskar och det som ökar vår livskraft. Vår vardag bör därför även bestå av exempelvis tillräckligt med god nattsömn och att göra saker vi gillar och som fyller oss med glädje och harmoni, samt att följa vår inre känsla (den inre vägledande känslan). Allt detta och mycket mer fyller på vår livsenergi och får oss att må bra, samt minskar risken för sjukdom.


Problemet är att vår vardag många gånger består av fler saker som förbrukar livkraften än vad som ökar den. Detta leder till att livsenergin sakta sjunker och till sist finns det inte mer energi att ta av. När livskraften sjunken svarar kroppen med sjukdom, som blir av allt svårare art desto mindre livenergi vi har kvar.

Denna terapi är bl.a. lämpligt de som haft sina besvär en längre tid, eller de med psykisk ohälsa. Behandlingen är en kombination av massage längs kroppens meridianer och en specialmassage mot benhinnorna, vilka utförs på fot och underben.


Boka tid: Klicka här >>

Vem vänder sig terapin till?

Terapin är utmärkt för mäniskor som kört fast i sin vardag och vill komma vidare, eller de som haft sina besvär en längre tid.


Meridianterapi har en mycket positiv påverkan på känslolivet, eftersom terapin fyller kroppen med energi, vilket yttrar sig genom att människor börjar ta tag i sin vardag med kraftigen.


Terapin vänder sig även till människor som har haft sina besvär en längre tid, eftersom detta kan medföra att livskraften blivit ganska svag.


Människokroppens kraftigaste verktyg för självläkning är inflammation och feber, då dessa städar upp i kroppens bindvävsrum och får homotoxiner (mänskliga gifter) att utsöndras.  Zonterapi använder sig av just dessa båda för att kroniska åkommor ska kunna läka ut.


Ofta leder detta först till en försämring, där gamla krämpor kommer tillbaka en kort tid under läkningsprocessen. Försämringen är ofta en nödvändighet för att kroppen ska kunna gå in i en läkningsfas och påbörja läkningsprocessen, eftersom besvären vid dessa tillfällen behöver aktualiseras.


Vid vissa tillfällen kan detta dock bli till ett problem. Hos personer som har mycket besvär av sin sjukdom eller som gått med åkomman en längre tid, kan livskraften vara ganska svag. När så är fallet orkar kroppen inte alltid med en eventuell först försämring och det är därför önskvärt att först ge meridianterapi. På så sätt stärkas först livskraften, så att kroppen sedan orkar med en eventuell först försämring.


Boka tid: Klicka här >>

Tidsbokning

Boka tid: Klicka här >>


Pris

Behandling 50 minuter

550 kr / 450 kr för pensionärer

(inkl. moms)


Behandling 75 minuter

700 kr / 600 kr för pensionärer

(inkl. moms)

Betalsätt

Kontokort

Swish

Presentkort


Friskvårdspeng

Behandlingarna

är giltiga

för friskvårdspeng.

Mail

info@bluelotusalternativhalsa.se


Telefon

0736174835


Besöksadress

Riddersviksvägen 145

165 72 Hässelby

Hässelby Villastad

Källa: Team Hellberg Zonterapi AB